A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide in Europe
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

"Wij zijn de natuur, dus vernietiging van de natuur is vernietiging van onszelf. We moeten de natuur redden om onszelf te redden."
 
Satish Kumar
 
Indische activist en hoofdredacteur van het tijdschrift Resurgence & Ecologist. Jain monnik en activist voor nucleaire ontwapening, pacifist

Hallo beste supporters!

Elke stem telt! We naderen de deadline om 1 miljoen stemmen te halen, en zelfs als we dat doel niet halen versterkt elke stem onze zaak om te ijveren voor een wet tegen Ecocide. Wij kunnen met fierheid zeggen dat er al 81.242 Europese burgers dat initiatief steunen! Dit is een belangrijke stap voor onze groeiende beweging en het zal verdergezet worden, zoals je de komende weken zult vernemen. En nu tijd voor een paar updates-

Gevallen van Ecocide in Europa en de wereld

  • De strijd tegen Ecocide in Roemenië wordt bloedig. In het dorp Pungesti, waar Chevron op het punt staat om de mogelijkheden voor schaliegas te onderzoeken, worden de actievoerders geconfronteerd met rijkswacht en politiegeweld, wanneer ze geweldloos protesteren. Lees hier verder. Dit is niet het enige geval van Ecocide in Roemenië. Een ander bedreigd gebied is Rosia Montana, waar men de opening plant van een tweede openluchtmijn, waar cyanide gebruikt zal worden om goud te extraheren en waarvoor men verwacht dat de vernietiging van drie dorpen en vier bergtoppen vereist zal zijn. Dit is een mogelijk geval van Ecocide. Lees hier verder.
  • Terwijl we nog niet beschikken over een wet om bedrijven die Ecocide veroorzaken te vervolgen, hebben we wel een ‘shame award’, een prijs van de schande. Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor ‘het met voeten treden van de mensen- en arbeidsrechten, vernietiging van het milieu of corruptie’ kunnen de prestigieuze prijs winnen van slechtste bedrijf van het jaar. Dit idee is een initiatief van The Public Eye Awards, samen met Greenpeace en Berne Declaration. Je kunthier stemmen.

Ons Nieuws!

  • De Federatie van Jonge Europese Groenen (FYEG) heeft haar steun betuigd aan Stop Ecocide: http://bit.ly/1eGE5DZ
  • Stop Ecocide is uitgebreid in de pers geweest. Kijk bijvoorbeeld naar het interview met Lucia, coördinator voor Italië, van Telecolor in Cremona. Heb jij contacten bij de lokale, nationale of internationale televisie of radio? Laat het ons alsjeblief weten! .
  • Prisca, onze directeur, reikte de PEA (People & Environment Achievement) hoofdprijs uit aan de winnaar van dit jaar, in naam van de winnaar van vorig jaar, Polly Higgins. Ontdek hier de winnaars.
  • Prisca, onze directeur, nam deel aan een conferentie met de titel ‘Een EBI (Europees BurgerInitiatief) dat werkt’ om te pleiten voor het verbeteren van het EBI. Tijdens de conferentie deelden verschillende initiatieven hun ervaringen en discussieerden over de pro’s en contra’s, zoals nuttige bestaande instrumenten en ondersteuning, vereiste wijzigingen in regels en vereiste nieuwe instrumenten en bijkomende mogelijkheden. Lees hier meer.
  • Thomas, ons IT-comitélid en coördinator voor Oostenrijk gaf een presentatie op het nationale congres van de groene partij in Oostenrijk.
  • Nieuwe video’s en nieuwe supporters op ons YouTube kanaal – End Ecocide In Europe
Sluit je alsjeblief aan bij ons initiatief op causes.com om meer updates te krijgen en nodig al je vrienden, Europees of niet, uit. om de boodschap internationaal te verspreiden: https://www.causes.com/endecocide

Komende activiteiten

11 december - Prisca Merz, Directeur End Ecocide in Europe, spreekt op de algemene vergadering van het Europees Economisch en Sociaal Comité in Brussel

14 december – Twitter Day – hhelp ons tweeten en mensen bewust maken om het aantal handtekening te doen stijgen. Kijk hier

5 januari – Deadline voor de End Ecocide Video Competitie – Wij lanceren een videowedstrijd voor een korte video, met een hoofdprijs van €500 en 4 tweede prijzen van €100. De video moet kijkers aansporen om te stemmen voor het initiatief; klik hier voor meer informatie.

Bedankt voor je steun en hulp aan deze campagne! We hebben nog maar een 40-tal dagen voor het Europees initiatief, help ons de boodschap te verspreiden!

Voor alle vragen en opmerkingen, en om een e-mail te ontvangen die je kunt doorsturen kan je ons contacteren op info@endecocide.eu

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list