A message from the Citizen's Initiative to End Ecocide on Earth
Is deze email niet leesbaar?
Bekijk hem in je browser or choose a different language.

Beste medestander van de End Ecocide beweging,

Het is al november en dat wil zeggen dat COP in Parijs in zicht komt! Dit is waar we allemaal het hele jaar naartoe gewerkt hebben. En het was, zacht uitgedrukt, een heel vruchtbaar jaar voor onze beweging.

We willen graag een groot project voorstellen, dat geboren werd uit een samenwerking tussen End Ecocide on Earth en de Global alliance of the Rights of Nature (http://therightsofnature.org), NatureRights (http://naturerights.com) en Attac (https://www.attac.org/)

Het Derde Internationale Tribunaal over de Rechten van de Natuur , dat oorspronkelijk georganiseerd werd door GARN, zal internationaal bekende juristen en leiders voor planetaire rechtvaardigheid samenbrengen. Zij zullen zaken horen over thema’s zoals klimaatwijziging, GGO’s, mijnindustrieën en andere schendingen van milieurechten. De oordelen zullen zich baseren op de Universele Verklaring voor de Rechten van de Natuur. Sommige zaken zullen beoordeeld worden op basis van de amendementen op het Statuut van Rome, de juridische basis van het Internationale Strafhof, voorgesteld door End Ecocide on Earth (gevallen van ecocide door megadammen en olielekken op 5 december). Het Tribunaal maakt deel uit van een algemene campagne voor wetten voor de Aarde: “Rechten voor de Aarde” which aims at establishing a new legal framework to strengthen State’s future climate commitments, trough international norms to protect ecosystems, and humans who rely on them, as well as judging and punishing perpetrators for the most striking environmental crimes.die tot doel heeft een nieuw juridisch kader te ontwerpen om de toekomstige verbintenissen van staten rond het klimaat te versterken. Hiertoe worden internationale normen voorgesteld voor de bescherming van ecosystemen en de mensen die er van afhangen, naast het beoordelen en bestraffen van de meest flagrante milieumisdaden.
Wij zullen verschillende evenementen organiseren, parallel aan COP; Je bent uitgenodigd om mee te doen wanneer je kunt.

De twee belangrijkste evenementen zijn:

3 december: de conferentie ‘Rechten voor de Aarde: naar nieuwe internationale normen’ gaat over initiatieven die samenwerken aan internationale kaders voor de bescherming van de planeet; met Valerie Cabanes (End Ecocide on Earth - Frankrijk), Roger Cox (Urgenda Nederland), Alberto Acosta (Buen Vivir, Ecuador) Cormac Cullinan (Auteur Wild Law – Zuid-Afrika) en vele anderen

@PlacetoB - 14h30-17h30 !! Inschrijving

 

4 en 5 december: Internationaal Tribunaal over de Rechten van de Natuur. @maisondesmetallos 9u-18u. Voorstellen van baanbrekende nieuwe juridische structuren die de wettelijke status van ecosystemen fundamenteel veranderen. Juridische systemen, gesteund op de veronderstelling van Rechten van de Natuur veranderen de status van natuurlijke gemeenschappen en ecosystemen van gezien worden als eigendommen volgens de wet naar erkend worden als rechthebbende entiteiten. De gelegenheid om de amendementen te testen die End Ecocide voorstelde voor het Internationale Strafhof:

Zaken voorbrengen: 4 december: VALSE OPLOSSINGEN VOOR KLIMAATVERANDERING, FINANCIALISERING VAN DE NATUUR - fracking • agro-voedingsindustrie/ggo’s . megadammen in het Amazonegebied • verdedigers van moeder Aarde – ecocides bij olieontginning • met internationaal bekende experten zoals Vandana Shiva, Pablo Solon, Tom Goldtooth, Felicio Pontes, en anderen

@maisondesmetallos 9h-18h, 4, 5 Dec. Inschrijving

Met deze evenementen streeft End Ecocide on Earth ernaar de steun te krijgen van een staatshoofd om publiek bekend te maken dat de 17 voorgestelde amendementen op het Statuut van Rome over het Internationale Strafhof betreffende de misdaad van ecocide ingediend zijn bij de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Ban Ki Moon.

Wij hebben jouw hulp nodig!

om getuigen en experten voor het tribunaal te krijgen zodat we het meest relevante tribunaal krijgen om te demonstreren hoe de door EEE voorgestelde amendementen in realiteit gebruikt kunnen worden om de aarde te beschermen.

Een grote crowdfunding campagne is lopend en iedereen die in dit initiatief geïnteresseerd is en het steunt wordt uitgenodigd om mee te doen.

We hebben al wat fondsen die in feite een paar maanden geleden geschonken werden voor de vergadering in Kinshasa, maar die ging helaas niet door. Deze fondsen zullen nu gebruikt worden voor de vliegtuigtickets en visa.

Je kan bijdragen via onze Paypal.

BURGERBEWEGINGEN GROEIEN

Zoals je weet is de COP van dit jaar iets bijzonders. Er is nog nooit zo’n grote gemeenschap van burgerbewegingen en organisaties geweest die zich op hetzelfde doel richten: de planeet beschermen en de Aarde rechten geven. We geloven de officiële instanties niet meer, we zijn te vaak teleurgesteld. Dus willen we het in eigen handen nemen door concrete oplossingen en bindende akkoorden voor de landen te eisen.

Enkele publieke evenementen en betogingen waar je End Ecocide teams kunt vervoegen gaan door op volgende data:

  • COY Conferentie van de Jeugd 26-28 Nov.
  • Klimaatbetoging - 29 November (wereldwijd, elk kan dit zelf organiseren)
  • Klimaat Forum Montreuil - 5 en 6 Dec.
  • Village mondial des alternatives Alternatiba / Montreuil 5,6 Dec.
  • Slotbetoging - 12 December (Parijs, grootste betoging in de wereldgeschiedenis)

Come at the Climate March to end ecocide!!

join our teams in our block

register

WIL JE EEN BIJDRAGE LEVEREN IN DE VORM VAN TIJD EN EXPERTISE?

Om alles goed te laten verlopen hebben we mensen met verschillende expertise en vaardigheden nodig om ons te vervoegen en te helpen. Misschien zal je er niet bij kunnen zijn op COP maar wil je wel meedoen op een andere manier. Dit is jouw grote kans!

We hebben jullie allemaal nodig! Ben je expert op het vlak van milieurecht, de energiesector, ecosysteemdiensten, ben je misschien een vertegenwoordiger van een politieke partij, lokale organisatie, journalist, ontwerper, copywriter, vertaler, fan van sociale media…WE HEBBEN JOU NODIG IN ONS TEAM! Vul dit VRIJWILLIGERSFORMULIER in of neem contact op met ons team via info@endecocide.eu en vertel ons waar je goed in bent. Wij wachten in spanning om van jou te horen!

Join our facebook pages !

Copyright © 2015, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list