Съобщение от гражданската инициатива 'Да спрем екоцида на Земята'
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Скъпи приятели на движението “Да спрем екоцида”,

Вече е месец ноември. Въпреки, че все още е лято, срещата на върха за Климата в Париж (COP’21) наближава! За нея се подготвяхме през цялата плодородна за движението ни 2015 година.

С нетърпение искаме да ви представим един мащабен проект, роден от сътрудничеството ни с Глобален алианс за Правата на Природата (http://therightsofnature.org), NatureRights (http://naturerights.com) и Attac (https://www.attac.org/)

Третият международен трибунал за Правата на Природата will feature internationally renowned lawyers andСтартиран от “Глобалния алианс за Правата на природата”, той събира световно признати юристи и водещи активисти за справедливост. Те ще разгледат случаи, свързани с проблеми като климатичните промени, ГМО, добивни индустрии и други нарушения на екологични права. Решенията им се базират на Всеобщата декларация за Правата на Природата (Universal Declaration of the rights of nature), а в някои случаи и на предложените от нас поправки в Римския статут, документа, на който е базиран Международният наказателен съд (това са делата за случаите на Екоцид: мега язовири и петролни разливи, които ще се гледат на 5-ти декември). Трибуналът е част от общата законодателна кампания "Права за Земята" която има за цел разработването на нова правна рамка за засилване на бъдещите ангажименти на страните относно климатa и предлага международни норми за защита на екосистемите и хората, които зависят от тях, като същевременно осъжда и санкционира най-тежките престъпления срещу околната среда.
Ние ще организираме няколко събития, съпътсващи Конференцията в Париж. Вие сте добре дошли да се присъединят, където можете.

Двете най-големи събития ще бъдат:

3-ти декември: Конференция "Права за Земята: към нови международни норми". е относно инициативи за сближаване за постигане на международен рамки за защита на планетата с Валери Кабане (Да спрем екоцида на Земята - Франция), Роджър Кокс (Urgenda, Холандия), Алберто Акоста (Buen Vivir, Еквадор), Кормак Кулинан (автор на книгата “Дивия закон” - Южна Африка) и много други.

@PlacetoB - 14h30-17h30 !! Регистрация

 

4, 5 декември Международен трибунал за правата на Природата. @ Maison des metallos, 9-18 часа - относно предложението на изцяло нови правни структури, които коренно биха променили правния статут на екосистемите. Правните системи, изградени на презумцията за права на Природата променят статута на природните съобщества и екосистеми, така че вместо да се считат за собственост по силата на закона, да бъдат признати за такива имащи собствени права. Възможност да се изпитат предложените от “Да спрем екоцида” изменения на Международния наказателен съд; 4 декември - представяне на реални проблеми - ФАЛШИВИ РЕШЕНИЯ на климатичните промени, “монетизиране” на Природата - Фракинг • хранително-вкусовата промишленост / ГМО • мега-язовири в Амазония • защитници на майката Земя - петролен екоцид • с международно признати експерти като Вандана Шива, Пабло Солон, Том Голдтут, Фелицио Понтес и много други

@maisondesmetallos 9h-18h, 4, 5 Dec. Регистрация

С тезите събития, “Да спрем екоцида на Земята” има за цел да получи публична подкрепа от държавните глави на страните-членки, преди внасянето на 17 предложения за изменение на Римския статут на Международния наказателен съд във връзка с престъплението екоцид пред генералния секретар на Обединените нации Бан Ки Мун.

Имаме нужда от вашата подкрепа!

в качеството ви на свидетели и експерти пред Трибунала, за да демонстрираме как предложените от “Да спрем екоцида на Земята” законови поправки могат да бъдат използвани в реални ситуации за защита на Земята.

Във ход е и кампания за обществено набиране на средства и всеки, който е заинтересован и подкрепя тази инициатива е поканен да се присъедини към усилията ни.

Ние вече имаме известен ресурс, който дарихме за срещата в Киншаса, която за съжаление не се състоя. Тези средства ще бъдат използвани сега за самолетни билети и визи.

 

ДВИЖЕНИЕТО НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО Е ВЪВ ВЪЗХОД

Както знаете тази година COP’21 е нещо специално. Никога не е имало такава голяма общност от граждански общества и организации, които се стремят към една и съща цел - опазването на планетата и даване на права на Земята. Вече не вярваме на никакви длъжностни лица - били сме разочаровани твърде много пъти. Вземаме нещата в свои ръце и изискваме конкретни решения и обвързващи споразумения между страните.

Някои от публични събития и демонстрации, където можете да се присъедините към съмишлениците на “Да спрем екоцида” се случват на тези дати:

  • Конференция на младежта 26-28 ноември
  • Поход за климата - 29 ноември (по целия свят хората могат да се организират сами)
  • Форум Климат - 5-6 декември
  • Глобално село Алтернатива / Montreuil 5-6 декември
  • Финален поход - 12 декември (Париж, най-голямата демонстрация в историята)

Come at the Climate March to end ecocide!!

join our teams in our block

Регистрация

Искате да участвате, кат споделите вашето време и опит?

За да направим всичко правилно се нуждаем от хора с различен опит и умения, които да се присъединят към нас и да ни помогнат. Може би не сте в състояние да присъствате на Конференцията на страните, но бихте искали да участват по различен начин. Това е вашият шанс!

Ние се нуждаем от всички вас! Ако сте експерт в областта: на екологичното право, енергийния сектор, екосистемните услуги; ако сте представител на: политическа партия, местна организация или сте журналист, дизайнер, копирайтър, преводач, ентусиаст от социалните медии ... ИСКАМЕ ВИ В НАШИЯ ОТБОР!
Попълнете тази ФОРМА ЗА ДОБРОВОЛЦИ или се свържете с нашия екип на: info@endecocide.eu и ни кажете в какво сте добър. Очакваме с вълнение да се свържете с нас!

Join our facebook pages !

Copyright © 2015, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list