Un mesaj de la Initiativa Cetatenilor Europeni catre Sa Oprim Ecocidul

Podcast-uri / Raportul End Ecocide la Conferinta "Earth" on-line

Pe 13 octombrie , End Ecocide pe Pământ a reunit la Bruxelles experți juridici, oameni de știință , ONG-uri , politicieni și cetățeni din Comitetul Economic și Social European (CESE) pentru a discuta despre conceptul de ecocide și modalități de a-l pune în aplicare în mod legal atât la nivel național, internațional cât și la nivel european.

Am auzit de la multi experți și vorbitori renumiti despre istoria Ecocide-ului și ceea ce înseamnă , despre relațiile dintre Ecocide și sănătate, drepturile indigene , securitatea mediului , justiție , schimbările climatice și multe altele . Am avut posibilitatea de a afla mai multe despre cele mai recente evoluții juridice și ceea ce încă lipsește pentru a proteja sănătatea noastră și a mediului într-un mod eficient.

Puteți găsi rezumatul şi toate podcast-urile zilei aici.

A doua zi , experții au fost invitați pentru a discuta despre cel mai bun mod de a preveni Ecocide-ul și au decis asupra unei strategii comune pentru a obține un amendament adoptat de către Curtea Penală Internațională adica faptul de a recunoaște Ecocide ca o crimă împotriva umanității și a păcii.

Marți 14 octombrie, tinerii europeni au avut posibilitatea să întâlnească factorii de decizie și să discute despre modalitățile de îmbunătățire a Inițiativei Cetățenilor Europeni (ICE) . Acest eveniment a fost organizat în parteneriat cu campania ICE . În cadrul workshop-ului am explorat provocările la care Inițiativa Cetățenilor face față , și am dezvoltat propuneri pentru a o îmbunătăţi - pentru a beneficia de inițiative în anii următori . În special, ne-am concentrat pe faptul de a implica cât mai mulți tineri în ICE.

Participarea în număr mare la această conferință , care a fost extrem de solicitată, arată un imens interes asupra conceptului de Ecocide în întreaga Europă . Este remarcabil ce poate realiza o mișcare spontană, și vom continua să facem tot ce putem pentru a asigura o protecție efectivă jurisdicțională a ecosistemelor .

Călătoria Stop Ecocide pe Pământ tocmai a început și vă invităm pe toți să vă alăturaţi acestei călătorii - în primul rând prin adăugarea semnaturilor d-voastre pe site-ul nostru www.endecocide.org.

Activități de Crăciun / Decembrie

e Crăciun avem două acțiuni speciale pentru tine la care poti participa și poţi arăta sprijinul tău pentru STOP Ecocide . In primul rând suportera noastră spaniolă Annalivia a lucrat din nou foarte mult la serviciu pregătind deja cunoscutele ei felicitări de Crăciun concepute manual!

Un articol despre activitatea ei urmează să fie lansat în ediția din decembrie a revistei feminină austriece " Die Gute " . Pentru a arunca o privire la toate bunătăţile urmează acest link și alăturaţivă ei în acest an răspândind informaţiile despre mișcarea noastră cu ajutorul felicitărilor speciale de Crăciun !

Și pentru toți cei care nu sunt buni la arte și meserii , avem Ziua Ȋmbrăţişării Pământului care urmează pe 12 decembrie..

Adună câțiva prieteni, ieșiţi pe străzi și îmbrățișaţi alte persoane spunându-le: " Cele mai importante lucruri în viață , nu pot fi cumpărate cu bani " - ca de exemplu o imbraţişare, iubirea sau petrecerea timpului cu cei dragi. De asemenea, este şi ultima zi a conferinței climatice COP20 din Lima fiind la două zile după Ziua Internațională a Drepturilor Omului . Deci, există o mulțime de motive pentru a spune oamenilor STOP consumerismului și START protejării planetei noastre . Mai multe detalii si ce hash tag-uri pot fi folosite pentru fotografiile si activitățile voastre pe retelele sociale plus un link către un eveniment Facebook pot fi găsite aici (http://tinyurl.com/earthhugday). Alătură-te nouă , ca şi cei 1300 de voluntari din întreaga lume - inclusiv Prietenii Pământului din Australia și Prietenii Pământului din Austria facând parte dintr-un "Hug Event" global !

Ecocide-ul lunii - El Rio de Aguas

Aici, în sud-estul Spaniei , care se întinde peste 150 de kilometri pătrați , se află cel mai mare acvifer din provincia Almeria . Acesta se află sub pământ , unde a fost filmat "Spaghetti Westerns " și filmul epic " Exodul ", anul trecut . Acesta este numit bazinul Sorbas - Tabernas , în provincia Almeria din Andaluzia , sudul Spaniei .

Acest acvifer furnizează apă pentru 15 orașe, numeroase sate mici, ( unele care nu au acces la " rețeaua publica de apă " ) , și fermieri de subzistență . Aceasta delimitare include Zona de Interese Ştiințifice Speciale cunoscută sub numele de Paraje Natural de El Rio De Aguas , (Paraje Natural Karst en Yesos de Sorbas) , unic în Europa . Din 1998 , ca urmare a supra- exploatării continue " masa de apă ", a fost în scădere cu cel puţin 3.3 metri pe an. Perseverent acest lucru indică o scădere de 52.8 metri de-a lungul anilor care au urmat . În ultimii ani, departamentul de mediu a permis plantarea a două milioane de măslini pe acest acvifer urmând plantarea a încă trei milioane de măslini în anii următori . Situația este acum critică . Cel mai mare izvor de drenaj al acestui acvifer imens , Izvorul El Rio De Aguas nu mai produce suficienta apa pentru a menține Eco - sistemul protejat Paraje Natural , și abia satisface necesitățile fermierilor locali . Sătenii și fermieri de subzistență în aval de Izvorul El Rio de Aguas se confruntă acum cu pierderea totală a mijloacelor lor de trai . El Rio De Aguas este unul și singurul acces la apa gratuită . Eco - sistemul Paraje Natural este deja compromis .

Unele instalaţii de irigare utilizate anterior pentru pomii fructiferi și grădinile de legume sunt secate , copacii morți , iar terenul imposibil de cultivat . Acesti săteni și agricultori nu au unde să meargă . Eco - sistemul Paraje Natural este pe moarte . Precipitațiile sunt insuficiente pentru a re- alimenta stratul acvifer . Nivelul apei subterane continuă să scadă . În cazul în care prezenta irigare a celor două milioane de măslini continua, vom rămâne fără apă în termen de doi ani.

În cazul în care alte trei milioane de măslini vor fi plantati, ( în prezent în planificare ) , toată vegetaţia prezentă menţinută de El Rio De Aguas va înceta să existe . În ambele cazuri, ne confruntăm cu forma cea mai extremă de Ecocide * . Nu există nici o viață fără apă . Bucuria pașnică a teritoriului va fi pentru totdeauna pierdută .

Conferinţa UNESCO “Apelul Paris”

Apelul Paris pe 14 noiembrie, la aniversarea a" Zece Ani de Existență " UNESCO , a fost sărbătorită sub forma unui simpozion internațional organizat de Asociația de Cercetare Terapeutică Anti - Cancer ( ACTAC ) , la care purtătorul nostru de cuvant Valérie Cabanes a fost invitată şi a prezentat strategia mişcării de Stop Ecocide pe Pământ.

Apelul Paris , a semnat intrarea în 2004 cu mai multe personalități științifice , cum ar fi în întregime membrii Consiliului Doctorilor a celor 25 State Europene, 1500 ONG-uri şi 350.000 de cetăţeni Europeni, decalra:

  • cele mai multe boli sunt cauzate de poluarea chimică;
  • din cauza acestei poluări , copilăria este pusă în pericol;
  • dacă vom continua să poluăm mediul așa cum facem noi acum , omenirea în sine va fi pusă în pericol.

Această conferință a reunit oameni de știință, societatea politică și civilă , actorii exprimând dorința ca poluarea să fie considerată o crimă împotriva umanității .

În luna ianuarie , autorii Cartei de la Bruxelles , care a inclus End Ecocide pe Pământ , a lansat o petiţie mergând în aceeași direcție .

Această conferință a subliniat lipsa unor politici coerente în ceea ce privește atât sănătatea cât și mediul . Absența protecției mediului - care rezultă din refuzul puterilor politice de a accepta dovezile științifice acumulate, corelate cu factorii de mediu, cu bolile provenite - permite celor care poluează / poluatorilor, a contamina cu impunitate în timp ce victimele acțiunilor lor plătesc de mai multe ori prin expunerea la poluanți și obligativitatea lor de a plăti - fiziologic și financiar pentru expunerea lor .

Pe durata discursului său , dr Belpomme , un specialist în cancer si organizator al conferinței , a explicat de ce este imperativ moral și legal că " lupta trebuie să înceapă acum " . În conformitate cu Apelul Paris , atât poluarea gravă și distrugerea naturii trebuie să fie recunoscute ca infracțiuni și făptuitorii trebuie să fie urmăriţi penal ca infractori . Astfel de acțiuni afectează în mod direct sănătatea - și viața florei și faunei - nu numai a aceastei generații , dar şi a generațiilor viitoare. Dr. Belpomme a vorbit despre apariția unor tipuri de cancer , malformații congenitale , boli neurologice-degenerative și cronice, având un mare grup de oameni de stiinta care au legat acestea de creşterea poluarii mediului. El invită Tribunalul Penal Internațional ( TPI ) sa remarce semnatarii Apelului de la Paris , împreună cu grupul de lucru Stop Ecocide pe Pământ și o tot mai mare creştere a numarului cetățenilor îngrijoraţi, să acționeze acum pentru a face această dorință o realitate .

Fi pregătit pentru încă două conferințe care urmează în acest an unde Valerie şi Thomas vor vorbi pentru a Stopa Ecocide :


 
Sa oprim ecocidul impreuna.
Fiecare conteaza.

Copyright © 2014, www.endecocide.org, Toate drepturile rezervate.
Ati primit acet email dupa ce v-ati manifestat interesul
de a ne sustine la at www.endecocide.eu
 Dezabonati-va