Ενα μήνα απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να Σταματήσουμε την Οικοκτονία
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν εμφανιζεται σωστά?
Δείτε το στον browser σας or choose a different language.

Η πρωτοβουλία πολιτών «Ας Σταματήσουμε την Οικοκτονία» συνεδριάζει για τη Γη.

Τη Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε, από διάφορους δημοφιλείς ομιλητές και ειδικούς, αναφορικά με την ιστορία της οικοκτονίας και τη σημασία της, την σχέση μεταξύ οικοκτονίας και υγείας, τα δικαιώματα των ιθαγενών, την περιβαλλοντική ασφάλεια και δικαιοσύνη, την κλιματική αλλαγή και πολλά άλλα. Θα ενημερωθούμε περαιτέρω αναφορικά με τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις – τη Συμφωνία των Βρυξελλών και την τροποποίηση του Καταστατικού της Ρώμης. Επιπρόσθετα το Συνέδριο θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με άλλους πολίτες απ΄ όλη την Ευρώπη με το ίδιο όραμα καθώς και ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών!

Την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου νέοι Ευρωπαίοι θα έχουν τη χαρά να συναντήσουν άτομα από το χώρο της πολιτικής με σκοπό να συζητήσουν και να προσδιορίσουν τρόπους βελτίωσης της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών. Η εκδήλωση τελείται σε συνεργασία με την καμπάνια Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών (ECI Campaign). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα διερευνήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Πρωτοβουλίες Ευρωπαίων Πολιτών και θα αναπτύξουμε προτάσεις βελτίωσης τους, έτσι ώστε να επωφεληθούν περισσότερο τέτοιες Πρωτοβουλίες στο εγγύς μέλλον.

Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθούμε στο ερώτημα πώς να ελκύσουμε και να παροτρύνουμε περισσότερους νέους ώστε να συμβάλουν ενεργά σε αντίστοιχες Πρωτοβουλίες πολιτών. .

Επί την ευκαιρία θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η δουλειά και η προσπάθειά μας βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε εθελοντές, και παρόλο που μπορούν να επιτευχθούν πολλά χωρίς χρηματικές χορηγίες, παραμένουν ωστόσο ορισμένες υπηρεσίες/αγαθά για τα οποία αναπόφευκτα πρέπει να καταβάλλονται σημαντικα χρηματικά ποσά, όπως: γραφική ύλη και άλλα υλικά για τα εργαστήρια, ασφάλεια ταξιδιού, τρόφιμα και κρατήσεις αιθουσών Συνεδριάσεων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ αναφορικά με COP21

Για όσους έχασαν το τελευταίο μας newsletter, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενταχθήκαμε σε μια εξέχουσα και εντυπωσιακή πρωτοβουλία από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, έτσι ώστε να λειτουργήσουμε από κοινού ως μοχλός πίεσης στο επερχόμενο Συνέδριο Κλιματικής Αλλαγής το οποίο θα λάβει χώρα στο Παρίσσι το Δεκέμβριο του 2015. (σε συντομία COP21).

Στην πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση συμμετείχαν 200 και πλέον συμμετέχοντες από 70 μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. H δική μας εκπρόσωπος Valerie Cabanes, μαζί με δύο εθελοντές, τους George Menahem και Prosper Akata, ήταν παρόντες στη συνάντηση και παρουσίασαν τον χάρτη πορείας της Πρωτοβουλίας «Τέλος στην Οικοκτονία» όπως έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα, καθώς και τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προσκαλώντας έτσι κι άλλους Οργανισμούς να ενταχθούν στην Παγκόσμια Έκκληση για Διεθνή Δικαιοσύνη για το Περιβάλλον και την Υγεία. Επιπρόσθετα, επεξήγησαν τις μεθόδους και στόχους της ομάδας διεθνών ειδικών που πρόκειται να δουλέψει πάνω στην τροποποίηση του Καταστατικού της Ρώμης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε σχετικά με την μέχρι τώρα προσπάθεια και πορεία μας και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες σημαντικές εξελίξεις:

- Καταρχήν, οι «Φίλοι της Γης Νιγηρίας» πρόκειται να οργανώσουν μαζί μας μια εικονική Δίκη εναντίων της Shell κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων COP21. Θα συνοδεύονται επίσης από άτομα τα οποία υπήρξαν/είναι θύματα της περιβαλλοντικής καταστροφής που συνέβηκε στη χώρα τους για να προσάγουν μαρτυρία στην Δίκη.
- Επίσης, σχεδιάζουμε να οργανώσουμε μια πορεία (star shaped march) στο Παρίσι από περιοχές της Ευρώπης που υπέστησαν οικοκτονία.
Θα θέλαμε λοιπόν με αυτή την ευκαιρία να τονίσουμε ότι ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο έχουμε ανάγκη από ό, τι είδους βοήθεια μπορείτε να σκεφτείτε και να προσφέρετε, έτσι ώστε να επιτεύξουμε μια μεγάλη κοινωνική κοινητοποίηση και να επιφέρουμε μια πραγματική αλλαγή. Ενταχθείτε λοιπόν στην ομάδα εθελοντών! Η επόμενη προπαρασκευαστική συνάντηση προορίζεται στην Τunis, την 15η Μαρτίου 2015. Περισσότερα νέα σύντομα.

Σημαντική Εκδήλωση – Λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη πορεία της Ιστορίας για το κλίμα! 21η Σεπτεμβρίου.

Το Σεπτέμβριο, οι αργηγοί των κρατών θα επισκεφτούν τη Νέα Υόρκη για την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμου Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κλιματική κρίση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon προτρέπει τις Κυβερνήσεις να υποστηρίξουν μια επίδοξη παγκόσμια συμφωνία για την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης που οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ως απάντηση, οργανώνονται κινητοποιήσεις παγκοσμιας κλίμακας – βρες την εκδήλωση που συμβαίνει κοντά σου ΕΔΩ.

Η super εθελόντριά μας από την Ισπανία! Annalivia

Αυτό το μήνα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια από τους υπερ-ήρωες της ομάδας μας – την Annalivia Connolly, η οποία εκπροσωπεί την Ομάδα της Ισπανίας. Πέρα από το γεγονός ότι έχει αναλάβει αποκλειστικά μια τόσο μεγάλη χώρα, και είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση της Ισπανικής σελίδας στο facebook, τις μεταφράσεις στα ισπανικά, καθώς και για την εκπροσώπηση του “Τέλος στην Οικοκτονία” σε Φεστιβάλ και σε επίσημες συναντήσεις με άλλους Οργανισμούς, η Annalivia αποτελεί και ένα ζωτικό κομμάτι της ομάδας που ασχολείται με τα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα.Δουλεύει σκληρά έτσι ώστε να ενημερώνονται όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές μας σχετικά με όλα τα νέα και εκκλήσεις για δράση. Ωστόσο, λόγω του ότι είναι σχεδόν εξ’ ολοκλήρου αφοσιωμένη στις διαδικτυακές τις υποχρεώσεις, δυστυχώς δεν έχει το χρόνο να οργανώσει τοπικές εκδηλώσεις. Παρ’ ολα αυτά συντελεί στην Πρωτοβουλία μας και με πιο προσωπικές χειρονομίες, όπως να αποστέλνει χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και να επιστρατεύει τους συνεργάτες της στη δουλειά για τη συλλογή υπογραφών και ευαισθητοποίηση όσον αφορά την Οικοκτονία. Αν επιθυμείτε να την βοηθήσετε είστε ευπρόσδεκτοι να ενταχθείτε στην ομάδα! Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:annaliviaconnolly@gmail.com.


Η Annalivia στα δεξιά μαζί με την Διεθνή Ομάδα στη συνάντησή μας τον Φεβρουάριο.

Ας δώσουμε ένα τέλος στην Οικοκτονία μαζί! Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list