Un mesaj de la Initiativa Cetatenilor Europeni catre Sa Oprim Ecocidul
Este acest email afisat incorect?
Vizualizati-l in browserul dumneavoastra.
End Ecocide in Europe

Europa o sa aleaga un nou parlament - Va fi mai ECO?

Peste o saptamana, cetatenii Uniunii Europene vor alege un nou Parlament European. Am intrebat candidatii din mai multe tari daca vor sustine initiativa noastra. Pana acum, peste 30 de candidati din mai multe tari si-au exprimat explicit suportul pentru ideea de a opri ecocid-ul. Nu fii surprins, si, poate, decide sa alegi unul dintre ei. Daca vrei sa citesti ce au avut de spus despre initiativa noastra, viziteaza-ne blogul, care contine stiri reimprospatate cel putin saptamanal ;)

Tanara generatie da in judecata Statele Unite ale Americii

Tinerii de pe tot cuprinsul Statelor Unite ale Americii dau in judecata in masa guvernul federal pentru ca le-au distrus viitorul. Ei sustin ca superficialitatea cu care federalii trateaza o situatie critica reprezinta o incalcare a drepturilor lor constitutionale.

"Bunastarea tinerei generatii este afectata direct de insuccesul guvernului de a reactiona la schimbarile climatice generate de om, iar daca guvernul nu ia masuri rapide impotriva emisiilor de carbon...tanara generatie va avea de-a face cu un rau irevocabil: colapsul sistemelor de resurse naturale si o mare natiune de nelocuit," - asta se poate citi in plangerile tinerilor. "Cea mai 'buna' stiinta ne spune ca, datorita lipsei de reactie a natiunii noastre, acum mai avem foarte putin timp pentru a lua masuri...Orice intarziere risca sa genereze consecinte ireversibile si inacceptabile asupra protestantilor si generatiilor ce vor urma."

"Daca nu se trece la actiune, fara intarziere, cresterea continua de CO2 in atmosfera va duce climatul Pamantului la un punct fara intoarcere, poate il va si depasi, cu consecinte dezastroase asupra tinerei generatii, dar si a generatiilor ce vor urma."

Procesul sustine ca daca guvernul federal actioneaza acum si stabileste un plan pentru reducerea carbonului atmosferic la mai putin de 350 ppm, ceea ce ar limita incalzirea suprafetei terestre cu 1 grad celsius peste temperaturiile pre-industriale, atunci ar fi posibil ca impactul distrugator sa fie evitat.

Cititi intregul articol...

Ecocid-ul lunii: moartea in masa a albinelor in Slovenia

Coloniile de albine din Slovenia sunt in mare pericol, ele fiind omorate din nou in masa datorita utilizarii intensive a produselor agro-chimice in agricultura. Un colaps al coloniilor de albine s-a petrecut in Slovenia si in 2011, datorita unui insecticid numit Clotianidin, care face parte din grupul neonicotinoidelor. Neonicotinoidele sunt insecticide care sunt din punct de vedere chimic similare cu nicotina, si care au fost folosite ca si pesticide inca de la sfarsitul anilor 1700; acestea actioneaza asupra sistemului nervos al animalului, ducand la moartea acestuia.

Desi in Slovenia exista un numar constant de colonii de albine, se intampla totusi ca o treime a numarului de albine sa se piarda la fiecare doi ani. In aprilie, anul curent, desi sezonul albinelor este inca la inceput, totusi apicultorii se confrunta cu pierderi masive ale coloniilor de albine. Serviciul de inspectii veterinare investigheaza activ situatia, in colaborare stransa cu politia, deoarece exista suspiciuni ca fermierii locali folosesc pesticide interzise pentru stropirea recoltelor.

Cititi intregul articol...

Raport de activitate din Austria

Un maaaare salut din partea echipei austriece. Începând cu diferite evenimente ce vro fi prezentate în acest newsletter, vă prezentăm oamenii și echipele naționale ce susțin End Ecocide, echipă austriacă ce a făcut un flashmob incredibil anul trecut cu aproximativ 70 de oameni, și ce a condus numeroase sesiuni de informare în școlii (informând mai mult de 1.000 de copii) și care are planuri mult mai mari în lunile Iunie și Mai ale acestui an!

Aceasta echipa este formata din:

  • Manuela, care face o treabă minunată în contactarea ONG-urilor. Recent ea a obținut un răspuns pozitiv din partea unui ONG numit a Naturefriends, ONG ce este reprezentat în 43 de țări și care are mai mult de 500.000 de membri!
  • Markus, care este regizorul nostru de milioane si care, in prezent, organizeaza o actiune ampla in Mai, in compania Andritz din Weiz, protestand impotriva complexului hidroelectric Belo Monte din Amazon!
  • Johannes, ce locuiește în Viena, și care cordoneaza pagina de Facebook a părții germane End Ecocide cu un avânt furios și cu o atitudine positiva asupra vieții dorește să organizeze/dezvolte grupul din Viena.
  • Thomas,inima IT și sufletul inițiativei End Ecocide, a organizat două conferințe mari în Octombriein Graz despre TTIP, despre Mandatul Comerțului Alternativ și desigur cum End Ecocide poate ajuta la construirea unei lumi mai bune!
Pentru Iunie lucrăm să îl aducem pe Chief Raoni în Austria, să se întâlnească cu cineva din bordul executiv al companiei Andritz și să conducă o conferința de presă pe tema crimei Belo Monte importriva naturii și ecocidului cultural. De asemenea, lucrăm și pe străzi să strângem semnături la nivel local în universități până în data de 21 Mai, și să prezentăm inițiativa noastră în cadrul festivalului Crossroads Docu și vom contribui la dezvoltarea unei sesiuni de poetry slam din cadrul festivalului Sudwind din Graz din luna Iunie. O multitudine de acțiuni, de distracție cu oameni care sunt hotărâți să facă schimbare și investesc energie în salvarea planetei!

Vrei să ajuți și tu? Te rugăm sa ne ajuți să atingem un milion de semnături și să împrăștiem vorba, contactează-ți prietenii și colegii și semnează ACUM! Semnează pe www.endecocide.org

Dacă vrei să te implici activ și sa ne ajuți în construirea unei lumi mai bune, trimite un email Luciei la lucia@endecocide.eu

Let’s End Ecocide together!! Every hand helps!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, Toate drepturile rezervate.
Ati primit acet email dupa ce v-ati manifestat interesul
de a ne sustine la www.endecocide.org
 Dezabonati-va