A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

Europa bira novi parlament - Hoće li to biti više EKO?

Za tjedan dana, građani Europske unije će izabrati novi Europski parlament. Mi smo pitali kandidate iz mnogih zemalja da li podržavaju našu inicijativu. Do sada, više od 30 kandidata iz mnogih zemalja jasno su izrazili svoju potporu ideji o završetku ekocida. Dakle, idite birati, a možda odlučite izabrati nekog od njih! Ako želite čitati ono što su imali za reći o našoj inicijativi, posjetite naš blog s tjednim vijestima ;).

Mladi tuže SAD

Mladi ljudi diljem SAD-a tuže savezne vlade en masse za uništavanje njihove budućnosti. Oni tvrde da je nesposobnost federalaca od presudneog pitanja, jer krši njihova ustava prava.

"Dobrobit mladeži je izravno pogođen neuspjehom vlade da se suoči s klimatskim promjenama koje je čovjek napravio, a ukoliko vlada ne učini ništa za naglo smanjenje emisije ugljičnih dioksida ... mladi će se suočiti s neopozivom štetom: Raspad prirodnog sustava resursa i uvelike nenastanjivom za naciju," čita prigovoratelj. "'Najbolje' što nam znanost govori je da zbog naše nacije nedjelovanja sada imamo vrlo uski prozor vremena za djelovanje ... Svako kašnjenje više riskira nepovratne i neprihvatljive posljedice za tužitelja i generacije koje dolaze. "

"Ukoliko se akcija ne provede bez daljnje odgode, nastavak porasta atmosferskog CO2 će dovesti Zemljin klimatski sustav prema točki i preko točke bez povratka, a posljedice su katastrofalne za mlade i buduće generacije."

Tužba kaže da ako savezna vlada djeluje sada i uspostavi plan za smanjenje atmosferskog CO2 na manje od 350 ppm, to će ograničiti površinsko zagrijavanje za 1 stupanj Celzija iznad predindustrijskih temperatura, te bi izbjegavanje najgoreg bilo moguće.

Pročitajte cijeli članak ...

Ekocid mjeseca: Umiranje pčela u Sloveniji

Slovenske pčelinje zajednice su u velikoj opasnosti, jer opet su bile ubijene u masovnim količinama, zbog opsežnog korištenje agro-kemikalija u poljoprivredi. Tu je veliki kolaps kolonija u Sloveniji još u 2011., zbog insekticida zvan klotianidin koji pripada u skupinu neonikotinoida. Neonikotinoidi su insekticidi koji su kemijski slični nikotinu, koji se koristi kao pesticid od kasnih 1700 i djeluje na središnji živčani sustav životinja, što rezultira u smrću.

Unatoč relativno stabilnom broju pčelinjih zajednica u Sloveniji gubitak gotovo trećine svih pčela pojavljuje se svake dvije godine. U travnju ove godine, kada pčelinja sezona nije ni na njegovom početku, pčelari su već jednom pred velikim gubitcima pčelinjih zajednica. Veterinarska inspekcija aktivno istražuje stanje u uskoj suradnji s policijom, jer postoji velika sumnja da su lokalni poljoprivrednici koristili ilegalne pesticide za špricanje svojih usjeva.

Pročitajte cijeli članak ...

Izvješće rada iz Austrije

VELIKI HALO iz austrijskog tima. Serijom predstojećih biltena počinjemo predstavljati ljude i nacionalne skupine "Kraj ekocidu". Austrijski tim učinio je neke iznenađujuće performanse prošle godine, s do 70 ljudi, te održao više informativnih razgovora u školama (informirajući više od 1.000 učenika), a sljedi još više u svibnju i lipnju ove godine!

Jezgra tima se trenutno sastoji od:

  • Manuela, koja radi čudesan posao na kontaktiranju nevladinih organizacija. Nedavno je dobila službenu podršku od Naturefriends Internationala, nevladine organizacije zastupljene u 43 zemalja, a koja se sastoji od više od 500.000 članova!
  • Markus, koji je naš višemilijunski filmaš i trenutno organizira veliku akciju u svibnju u tvrtki Andritz iz Weiz-a protestirajući protiv Belo Monte ( mega brane u Amazoni ) !
  • Johannes, iz Beč-a, koji je pokrenuo Facebook stranicu "Njemački Kraj ekocidu" sa strašću i pravim raspoloženjem planira organizirati/povećati grupu u Beču
  • Thomas, IT srce i duša "Kraj ekocidu", koji organizira veliku dvodnevnu konferenciju u listopadu u Grazu o TTIP, Alternative Trade Mandate i naravno kako "Kraj ekocidu" može pomoći izgraditi bolji svijet!
Za lipanj radimo na tome da dovučemo glavnog šefa Raoni u Austriju, možda sastanak s nekim iz izvršnog odbora tvrtke Andritz i konferenciju za novinare o Belo Monte zločinu protiv prirode i kulturnog ekocida. Ali također radimo i na ulicama prikupljajući potpise na lokalnom sveučilištu 21. svibnja, predstavljajući našu inicijativu na dokumentarnom festivalu Crossroads, te izvođenje poezija kao doprinos Festivalu Südwind u Grazu u lipnju. Puno akcije, puno zabave s ljudima koji su svjesni toga i troše puno energije kako bi spasili naš planet !

ŽELITE također pomoći? Molimo Vas da pmognete da dostignemo milijun članova i da proširite riječ, pitajte svoje prijatelje i kolege da se potpišu i podijele, sada je vrijeme ! Prijavite se na www.endecocide.org

Ako bi željeli da nam se pridružite i aktivno pomoći izgradnji boljeg svijeta - pošaljite mail Luciji na lucia@endecocide.eu

Let’s End Ecocide together!! Every hand helps!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list