Ενα μήνα απο την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να Σταματήσουμε την Οικοκτονία
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα δεν εμφανιζεται σωστά?
Δείτε το στον browser σας..
End Ecocide in Europe

Η Ευρώπη εκλέγει το νέο Κοινοβούλιο- Θα είναι πιο αειφόρα η νέα σύσταση?

Σε μια εβδομάδα οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ελέγξουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ζητήσαμε από τους υποψήφιους να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Μέχρι τώρα, πάνω από 30 υποψήφιοι από πολλές χώρες έχουν ξεκάθαρα δώσει την υποστήριξή τους στην ιδέα να σταματήσουμε την Οικοκτονία. Σκέψου τους υποψήφιους αυτούς ενώ θα διαμορφώνεις την επιλογή σου για τις εκλογές! Εάν θέλετε να ενημερωθείτε εκτενέστερα για την στάση των υποψηφίων σε σχέση με την πρωτοβουλία μας, μην διστάσετε να επισκεφτείτε το blog μας με τα εβδομαδιαία νέα ;)

Νέοι μηνύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες:

Νέοι από όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών μηνύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την μαζική καταστροφή του μέλλον τους. Ισχυρίζονται οι χειρισμοί των κρίσιμων ζητημάτων από τους ομοσπονδιακούς ιθύνοντες αποτελεί παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους .

«Η ευημερία της νεολαίας επηρεάζεται άμεσα από την αποτυχία των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο, και εάν δεν ενεργήσουν άμεσα για την ταχεία μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα... η νεολαία θα υποστεί δεινά συμπεριλαμβανομένου την κατάρρευση των φυσικών πόρων και την μετατροπή μεγάλων ζωνών της χώρας σε ακατοίκητες περιοχές», αναφέρει μεταξύ άλλων η καταγγελία.

«Η πλειοψηφία των επιστημόνων υποστηρίζει ότι, λόγω της αδράνειας των ιθυνόντων τώρα έχουμε ένα πολύ στενό περιθώριο χρόνου να δράσουμε ... Οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση κινδυνεύει να επιφέρει μη αναστρέψιμες και απαράδεκτες συνέπειες για τους ενάγοντες και τις επόμενες γενιές . »

«Εκτός αν παρθούν αποφάσεις και γίνουν δράσεις χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση , η συνεχιζόμενη αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα θα οδηγήσει το κλίμα της Γης προς ακραία σημεία που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν, με ότι καταστροφικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές . »

Η καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενεργήσει τώρα ώστε να καταστρώσει ένα σχέδιο για τη μείωση του ατμοσφαιρικού άνθρακα σε λιγότερο από 350 ppm, η οποία θα περιόριζε την θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη σε 1 βαθμό Κελσίου πάνω από την μέση θερμοκρασία στην προβιομηχανική εποχή, θα ήταν δυνατό να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο (στην αγγλική γλώσσα)...

Οικοκτονία του Μήνα: Μαζικές απώλειες μελισσών στην Σλοβενία

Οι σλοβενικές αποικίες μελισσών είναι σε μεγάλο κίνδυνο: πεθαίνουν σε μαζικές ποσότητες λόγω της εκτεταμένης χρήσης των γεωργικών χημικών στη γεωργία. Υπήρξε μια τεράστια κατάρρευση αποικία στη Σλοβενία ​ήδη το 2011, λόγω του εντομοκτόνου Clothianidin που ανήκει στην ομάδα των νεονικοτινοειδών. Τα νεονικοτινοειδή είναι εντομοκτόνα τα οποία είναι χημικώς παρόμοια με νικοτίνη, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτοφάρμακο από τα τέλη της δεκαετίας του 1700 και δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα ενός ζώου το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο του.

Παρά το σχετικά σταθερό αριθμό των αποικιών μελισσών στη Σλοβενία, ​​μια απώλεια σχεδόν του ενός τρίτο του συνόλου των μελισσών συμβαίνει κάθε δύο χρόνια. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν ακόμη η εποχή των μελισσών δεν είναι στην αρχή της, οι μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν ήδη και πάλι τεράστιες απώλειες των αποικιών μελισσών. Η κτηνιατρική υπηρεσία επιθεώρησης ενεργά διεξάγει ερευνά για την κατάσταση σε στενή συνεργασία με την αστυνομία, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη υποψία ότι οι τοπικοί γεωργοί ενδέχεται να χρησιμοποιούν παράνομα φυτοφάρμακα για τον ψεκασμό των καλλιεργειών τους.

Διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο (στην αγγλική γλώσσα)...

Action report from Austria

Η αυστριακή ομάδα μας στέλνει τον χαιρετισμό τους στα πλαίσια μια σειρά συστηματικών παρουσιάσεων των μελών και των ομάδων της πρωτοβουλίας «Σταματούμε την Οικοκτονία» που θα εμφανίζεται από εδώ και πέρα στα επόμενα ενημερωτικά δελτία. Πέρυσι, η αυστριακή ομάδα διοργάνωσε με επιτυχία κάποια καταπληκτικά flashmobs με έως και 70 άτομα συμμετέχοντες, ΠΟΛΛΕΣ ενημερωτικές συνεδρίες σε σχολεία (δίνοντας πληροφορίες σε πάνω από 1.000 μαθητές) και είναι προετοιμάζονται για ακόμη περισσότερα για αυτό τον Μάιο και τον Ιούνιο!

Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από:

  • την Manuela, που κάνει μια θαυμάσια δουλειά στην επικοινωνία με μη-κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), πήρε πρόσφατα πήρε την επίσημη συγκατάθεση από την Naturefriends International, μια ΜΚΟ που αντιπροσωπεύεται σε 43 χώρες και αποτελείται από περισσότερα από 500.000 μέλη!
  • τον Markus, ο οποίος είναι ο πολύτιμος σκηνοθέτης μας και επι το παρόντος διοργανώνει μια μεγάλη δράση τον Μάιο στην εταιρεία Andritz που βρίσκεται στην πόλη Weiz ως διαμαρτυρία ενάντια στο Belo Monte ( το μέγα φράγμα στον Αμαζόνιο)!
  • τον Johannes, που διαμένει στην Βιέννη και είναι υπεύθυνος για την γερμανική σελίδα «Σταματούμε την Οικοκτονία» στο Facebook που την διαχειρίζεται με επιμονή κι καλό πνεύμα, πάντα θετικά, και την προοπτική να διευρύνει την ομάδα στη Βιέννη.
  • Τον Thomas, ο άνθρωπος που ασχολείται με IT, η καρδιά και η ψυχή της πρωτοβουλίας «Σταματούμε την Οικοκτονία», ο οποίος διοργανώνει ένα μεγάλο συνέδριο δύο ημερών τον Οκτώβριο στο Γκρατς για ΤΤΙΡ, την Εντολή Εναλλακτικού Εμπορίου και φυσικά πώς η πρωτοβουλία «Σταματούμε την Οικοκτονία» θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου!
Για το μήνα Ιούνιο εργαζόμαστε για να καλέσουμε τον Chief Raoni στην Αυστρία, ώστε να συναντήσει ενδεχομένως κάποιον από το εκτελεστικό συμβούλιο της Andritz Εταιρείας και να συμμετάσχει στην συνέντευξη Τύπου για το έγκλημα «Belo Monte» κατά της Φύσης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Αλλά επίσης συλλέγουμε υπογραφές στο τοπικό πανεπιστήμιο στις 21 Μαΐου, παρουσιάζουμε την πρωτοβουλία μας στο Φεστιβάλ Crossroads Docu και συμβάλλουμε με ποίηση στο Φεστιβάλ Südwind στο Γκρατς τον Ιούνιο. Πολλή δράση, πολλή διασκέδαση με τους ανθρώπους που έχουν έννοια και μεράκι για τον πλανήτη μας που απειλείται!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ; ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ και διαδίδοντάς το, ζητώντας από τους φίλους και τους συναδέλφους σας να υπογράψουν και να μοιραστούν την πληροφορία! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Εγγραφή στο www.endecocide.org

Αν θα θέλατε να συμμετάσχετε ενεργά και να μας βοηθήσετε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου – επικοινωνήστε με την Lucia μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο lucia@endecocide.eu

Ας σταματήσουμε την Οικοκτονία μαζί! Κάθε προσπάθεια μετράει!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list