Съобщение от Европейската Гражданска Инициатива Да спрем Екоцида
Ако не виждате този мейл
Вижте го във вашия браузър.
End Ecocide in Europe

Европа ще избира нов парламент - Ще бъде ли той по-ЕКО?

След седмица, гражданите на Европейския съюз ще избират нов Европейски парламент. Попитахме кандидати от много страни дали подкрепят нашата инициатива. Досега над 30 кандидати от различни страни заявиха публично своята подкрепа. Информирайте се кои са те и може би ще решите дали да гласувате за някой от тях! Ако искате да видите техните изявленив в подкрепа на инициативата, посетете нашия блог, обновяван с новини всяка седмица ;)

Младежи съдят САЩ

Млади хора от различни части на САЩ масово съдят федералното правителство заради унищожаването на тяхното бъдеще. Те твърдят, че правителството е направило гаф по ключов проблем и това нарушава техните конституционни права.

Оплакването гласи: "Благоденствието на младите хора е директно засегнато от неуспеха на правителството да се изправи срещу промените в климата, предизвикани от човешката дейност и, освен ако правителството не започне да действа веднага, за да намали въглеродните емисии ... младите хора ще бъдат изправени пред необратима вреда: системата от природни ресурси ще се срине, което до голяма степен ще направи страната ни необитаема. Най-добрите учени твърдят, че заради бездействието си досега, вече имаме твърде малко време да действаме ... Всяко следващо отлагане носи риска от необратими и неприемливи последствия за нас като ищци и за бъдещите поколения."

"Освен ако не се предприемат действия без никакво по-нататъшно забавяне, продължаващото увеличаваме на въглеродния диоксид в атмосферата ще промени климатичната система на Земята към и отвъд необратимата точка, с ужасни последици за младежта и идните поколения."

В иска се посочва, че, ако федералното правителство действа сега и състави план за ограничаване на въглерода в атмосферата до по-малко от 350 ppm (частици на милион), което би намалило нагряването на повърхността до 1 градус по Целзий над температурите преди индустриализацията, би било възможно да се избегне най-лошият възможен вариант.

Прочетете цялата статия...

Екоцид на месеца: Масово измиране на пчели в Словения

Словенските пчелни колонии са в голяма опасност, тъй като отново биват убивани в големи количества заради масовото използване на агро-химикали в земеделието. През 2011 г. вече имаше голям срив на пчелни колонии в Словения, заради инсектицид, наречен Клотианидин, който е от групата на неоникотиноидите. Неоникотиноидите са инсектициди, които са сходни по химичен състав с никотина, който се е използвал като пестицид още от края на 18-и век и въздейства на централната нервна система на животното, причинявайки смъртта му.

Въпреки сравнително стабилния брой пчелни колонии в Словения, загуба на една трета от всички пчели се случва на всеки две години. През април тази година, когато сезонът на пчелите дори още не бе започнал, пчеларите вече страдаха от големи загуби на пчелни колонии. Ветеринарната инспекция активно разследва ситуацията в близко сътрудничество с полицията, тъй като има сериозни подозрения, че местните фермери може би пръскат насажденията си с непозволени пестициди.

Прочетете цялата статия...

Доклад за действията от Австрия

ДА ПРИВЕТСТВАМЕ австрийския екип! Започваме поредица от новини, които да представят доброволците в националните групи на Да Спрем Екоцида. Австрийският екип направи няколко страхотни флашмоба миналата година, съжбирайки над 70 човека, проведе МНОГО информационни сесии в училища (информирайки над 1000 ученика) и продължава активно през май и юни тази година!

Ядрото на екипа в момента се състои от:

  • Мануела, която върши чудесна работа в контактите с неправителствени организации. Наскоро, тя издейства официално одобрение от Naturefriends International, неправителствена организация, представена в 43 страни и състояща се от над 500 000 члена!
  • Маркус - нашият филмов режисьор, който в момента организира голяма акция пред компанията Andritz във Вайц срещу проекта Бело Монте! (огромен язовир на река Амазонка)
  • Йоханес от Виена, който управлява немската версия на страницата Да Спрем Екоцида във Facebook много позитивно и с хъс, планира да организира и разшири групата във Виена
  • Томас, IT сърцето и душата на кампанията Да Спрем Екоцида, който организира голяма двудневна конференция през октомври в Грац за транс-атлантическото партньорство в областта на търговията и инвестициите (TTIP), алтернативния търговски мандат и, разбира се, за това как Да Спрем Екоцида може да помогне в построяването на един по-добър свят!
Плановете за месец юни са да доведем Вожда Раони в Австрия, по възможност да се срещнем с някого от Борда на директорите от компанията Andritz и да направим пресконференция за Бело Монте - престъпление срещу природата и културен екоцид. Също така правим и улични акции - ще събираме подписи в местен университет на 21-ви май, ще представим инициативата си на фестивала за документални филми Crossroads и ще организираме конкурс по поезия като част от фестивала Sudwind в Грац през юни. Много действия, много забавления с хора, които са решили да инвестират много енергия за спасяването на нашата планета!

И ВИЕ ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ? МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ДА СТИГНЕМ ЕДИН МИЛИОН И РАЗКАЖЕТЕ, помолете своите приятели и колеги да се подпишат и споделете. СЕГА Е ВРЕМЕТО! Подпишете се на www.endecocide.org

Ако искате да се включите активно и да ни помогнете да построим един по-добър свят - пишете на Лучия на lucia@endecocide.eu

Да Спрем Екоцида заедно!! Всеки един е от помощ!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
Получавате този имейл, защото сте регистрирали
вашия интерес и подкрепа на www.endecocide.org
 отпишете се от тази листа