Un mesaj de la Initiativa Cetatenilor Europeni catre Sa Oprim Ecocidul
Este acest email afisat incorect?
Vizualizati-l in browserul dumneavoastra.
End Ecocide in Europe

Fukushima - Pericolul unui ecocid la nivel mondial

La 3 ani dupa dezastrul de la Fukushima, contaminarea apei este inca o problema de proportii, care inca nu a fost rezolvata. De la topirea reactorului nuclear, din martie 2011, apa cu un grad ridicat de radioactivitate a fost pastrata in rezervoare, dar 400 de metri cubi s-au scurs totusi in Oceanul Pacific. In luna august, anul trecut, 300 de tone de apa radioactiva netratata s-au scurs in Oceanul Pacific. Pentru a rezolva problema, autoritatile japoneze au recurs la o solutie radicala: varsarea apei contaminate printr-o "eliberare controlata"...incepand din mai 2014.

Ce inseamna "eliberare controlata"? Un proces de filtrare care ar elimina elementele radioactive din apa. Exista totusi dubii legate de acest proces. Nu exista inca, la nivel mondial, un proces care sa filtreze strontiul, care este extrem de periculos - si care se va scurge in ocean.

Managementul prost si lipsa de transparenta predomina. Tepco a confirmat doar acum ce s-a descoperit in luna septembrie, anul trecut: masuratorile au aratat nivele de 5,000,000 becquereli de strontiu per litru, la doar 25 de metri de la tarm - limita legala de eliberare de strontiu 90 in ocean este de 30 de becquereli per litru. De 166,000 ori mai mult decat limita legala!

Shunichi Tanaka, presedintele Autoritatii de reglementare nucleara din Japonia, explica ca “Trebuie sa facem o alegere, comparand toate riscurile implicate.” Da, intr-adevar, si aceasta alegere trebuie sa fie Sa Oprim Ecocidul, nu eliberarea apei radioactive in ocean.Semneaza petitia la www.endecocide.org

Congresul al 18-lea al Asociatiei Internationale a Avocatilor Democrati

Eroii nostrii legali, Prisca, Valerie si Emilie au trimis acestui binecunoscut congres international un document explicand de ce o lege internationala pentru oprirea ecocidului ar fi un pas legal necesar.

Mai jos se poate vedea o avanpremiera a rezumatului executivului:
"Un mediu sanatos nu este doar esential pentru sustinerea unor drepturi ale omului, precum cel mai fundamental dintre toate, dreptul la viata, ci este tot mai recunoscut in sine ca unul dintre drepturile omului. Acest mediu sanatos, de fapt intregul ecosistem mondial, este amenintat de exploatarea in crestere a resurselor, pierderea biodiversitatii si schimbarile climatice. Activitatea industiala periculoasa este responsabila in mare parte pentru acest fapt - dar corporatiile si indivizii care cauzeaza daune larg raspandite si distrugeri raman de obicei nepedepsiti. De peste 40 de ani se discuta ca diferitele formulari ale infractiunii internationale asupra mediului, numita 'ecocid', si distrugerile ei, sa fie oprite prin raspunderea penala a factorilor de decizie. Articolul curent propune introducerea infractiunii numita ecocid, exploreaza istoria ei si o coreleaza cu cele mai recente progrese in recunoasterea a dreptului omului la un mediu sanatos, dar si a drepturilor naturii, a generatiilor viitoare si a indigenilor. Se concluzioneaza ca pentru garantarea acestor drepturi este necesara legea prevenirii ecocidului, dar si un tribunal multinational care sa o aplice."

Articolul poate fi citit in intregime aici: http://www.endecocide.org/wp-content/uploads/04/14/iadlcongress.pdf. Deasemenea Prisca a scris pe blog un articol frumos despre conferinta

Congresul Drepturilor Naturii din Paris

Am fost invitati pe data de 9 aprilie in Paris la o conferinta pentru a dezbate Drepturile Naturii, deoarece tot mai multe guverne, grupuri de cetateni si ONG-uri sustin proiecte pentru proclamarea Drepturilor Naturii, sau pentru un statut legal al Naturii.

Purtatorul nostru de cuvant, Valerie, a prezentat telul nostru de a se atribui drepturi depline Naturii! Dreptul Naturii la bunastare, Dreptul Naturii de a fi respectata, si chiar condamnarea infractiunilor impotriva Naturii. Am avut sansa ca, impreuna cu Luis Espinosa Salas, Primul Consilier al Reprezentanței Permanente a Ecuadorului, sa expunem, pentru Natiunile Unite in Geneva, viziunile noastre comune. Domnia sa a prezentat, din constitutia Ecuadorului, Drepturile Naturii la bunastare, ca si un exemplu de completitudine legala.

Speram ca Ecuadorul va fi prima tara care sa ceara un amendament al Statutului de la Roma, pentru a se introduce infractiunea de Ecocid. Acesta ar fi primul pas pentru realizarea obiectivelor Cartei de la Bruxelles, care face apel la crearea unui Tribunal International impotriva Infractiunilor asupra Mediului si Sanatatii.

Opriti Ecocidul aduna semnaturi din toate colturile planetei!

Raspunzand la un feedback foarte des primit, ne-am extins dand posibilitatea tututor oamenilor de pe planeta sa semneze petitia noastra. Chiar daca esti din Statele Unite ale Americii, Australia, China, Japonia, Africa de Sud, Brazilia, Egipt,.... Impreuna luptam pentru a opri ecocidul si semnatura ta va conta DEOPOTRIVA pentru petitia catre Parlamentul European, dar si pentru Carta de la Bruxelles, care va fi inmanata lui Ban Ki-Moon in septembrie anul curent!

Deja vedem ca numarul semnaturilor din Statele Unite ale Americii creste rapid, dar pentru a impresiona pe Secretarul General al ONU este nevoie sa adunam cat mai multe semnaturi este posibil.

ASA CA AJUTATI-NE SA AJUNGEM LA UN MILION DE SEMNATURI si RASPANDITI MESAJUL, cereti prietenilor si colegilor vostri sa semneze si sa transmita mai departe mesajul! ACUM ESTE MOMENTUL! Semeneaza aici www.endecocide.org

Daca doresti sa ni te alaturi activ si vrei sa ne ajuti in construirea unei lumi mai bune, trimite un mail catre Lucia la lucia@endecocide.eu

Sa Oprim Ecocidul impreuna! Fiecare mana ajuta!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, Toate drepturile rezervate.
Ati primit acet email dupa ce v-ati manifestat interesul
de a ne sustine la www.endecocide.org
 Dezabonati-va