A message from the Citizen's Initiative to End Ecocide on Earth
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser or choose a different language.

Skupaj spremenimo svet!

Poslanci iz Evrope podpirajo peticijo Ustavimo Ekocid

V Evropskem parlamentu je bil 26. februar pomemben dan za pobudo Ustavimo Ekocid. Potekalo je zasedanje, na katerem so razpravljali o naši peticiji End Ecocide. V podporo našemu predlogu, da Evropska Unija sprejme zakon o preprečevanju ekocida, smo zbrali več kot 185,500 podpisov in bili na ta način prva evropska civilna iniciativa, ki je bila obravnavana kot peticija, ne da bi nabrala milijon podpisov. Nov zakon je nujno potreben in številni predstavniki evropskega parlamenta so izrekli podporo odpravi ekocida: Keith Taylor (VB), Andrea Vallina (Španija), Anja Hazekamp (Nizozemska) in Eleonora Evi (Italija). Odbor za peticije nam je izrekel pohvalo za prizadevanja in ozaveščanje na področju okoljskih zločinov. V nadaljevanju bo peticija End Ecocide obravnavana v parlamentarnih odborih za okolje, pravo, kmetijstvo in ribolov. Debata v evropskih institucijah se tako nadaljuje in nestrpno pričakujemo nadaljnjo vključitev naših zastopnikov vanjo. Več o tem si lahko preberete na našem blogu.

Pozivamo k dejanjem na konferenci o podnebnih spremembah v Parizu

Lansko pomlad so se milijoni ljudi zbrali na do sedaj največjih protestih na temo podnebnih sprememb in s tem jasno izrazili svoja prepričanja glede varovanja okolja. Uspelo nam je pritegniti že skoraj 100.000 članov v skupnost, ki skrbi za naš planet in misli na potrebe prihodnjih generacij.

Letošnjega decembra se bomo udeležili podnebne konference COP21 v Parizu. V tem trenutku delamo na dogodku, ki bi lahko spremenil svet z uvedbo novega zakona na Mednarodnem kazenskem sodišču (ICC) v Haagu.

Pripraviti nameravamo najobsežnejšo tiskovno konferenco, ki se je bodo udeležili glavni predstavniki držav, ki podpirajo izboljšave na področju mednarodnega kazenskega prava glede okoljevarstva. Poleg tega bomo medijem javno oznanili in predstavili pobudo za vključitev zakona o ekocidu. Predstavili bomo dvajset slabih in dvajset dobrih idej za planetu. Povabiti želimo aktiviste z različnih delov sveta, da se pridružijo na konferenci in poročajo o trenutnih ekocidih, ki se dogajajo v njihovih državah, kot tudi podjetnike, ki so predstavniki dobrih praks in vizionarji na področju gospodarstva v ravnovesju z naravo.

Dogodek nam daje upanje.
Vzpodbuja nas, da delamo z večjim elanom v smeri naše vizije:
Končajmo ekocid na našem planetu!

Sedaj vas prosimo za pomoč. Veliko lahko naredimo z vlaganjem svoje energije in motivacije, še vedno pa potrebujemo sredstva za letalski prevoz, najem prostorov, nakup materiala itd. Zato vas PROSIMO, da nam pomagate s prispevki, ki bodo pripomogli k uresničitvi ciljev. Podprite nas z donacijo ŠE TA HIP. Postanite del zgodovinskega trenutka.

Želim donirati 5€

Želim donirati 10€

Želim donirati 20€

Verjamemo v moč posameznikov s celega sveta, ki lahko z delom za skupen cilj ustvarijo svet brez Ekocida. Pomagajte nam uresničiti to vizijo!

Želite izvedeti več podrobnosti o naših aktivnostih pri COP21? Obiščite spletno stran: https://www.endecocide.org/sagessesolidarite


 
Ustavimo ekocid skupaj!
Vsaka roka pomaga!

Copyright © 2015, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list