Съобщение от гражданската инициатива 'Да спрем екоцида на Земята'
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Променяме света!

Евродепутати от цяла Европа подкрепят петицията “Да спрем екоцида”

26-ти февруари бе голям ден за движението “Да спрем екоцида” – в Европейския парламент се състоя изслушването на нашата петиция. Внесохме над 185 000 подписа в подкрепа на предложението ни към Европейския съюз да приеме закон за предотвратяване на екоцида. Така станахме и първата неуспяла да събере своите 1 милион подписа Европейска гражданска инициатива, разгледана под формата на петиция. Обществената подкрепа за предложения от нас закон при това е огромна и неколцина евродепутати се изказаха в подкрепа на “Да спрем екоцида”: Кийт Тейлър (Великобритания), Андреа Валина (Испания), Аня Хазекамп (Холандия), и Елеонора Еви (Италия). Комисията по петициите ни поздрави за всичките ни усилия и за това, че повишаваме осведомеността за проблематиката на екологичните престъпления. Предстои петицията “Да спрем екоцида” да бъде обсъждана в няколко комисии към Европейския парламент: Комисия по околната среда, Правна комисия и Комисиите по земеделие и рибарство. По този начин дебатът в европейските институции продължава, а ние очакваме дискусии с нашите представители. Прочетете повече в нашия блог.

Призив към действие за климатичната конференция в Париж

Вие, нашите близо 100 000 абонирани поддръжници, сте голяма общност от загрижени за планетата и добруването на бъдещите поколения хора. Такива са и милионите хора по цял свят, които миналата есен изпратиха своето ясно послание на най-големия климатичен протест в човешката история.

Този декември ще бъдем на Климатичната конференция COP21 в Париж и в момента работим за подготовката на събитие, което може да стане част от промяната на света чрез въвеждането на нов закон в Международния наказателен съд в Хага.

Планирали сме да проведем най-дългата пресконференция в историята. Амбицията ни е присъстващи на нея държавни глави да подкрепят нашето предложение за изменение на текстовете на Международния наказателен съд и да обявят публично искането за включване на закон за екоцида. Ще представим също и 20 добри и 20 лоши за планетата идеи. Искаме да поканим местни активисти от цял свят да се присъединят към прес конференцията и да представят случаи на екоцид от техните държави, както и предприемачи с опит в тази област и пример за бъдеще, в което икономиката е в баланс с природата.

Това събитие ни дава надежда
Мотивира ни все по-усилено да сбъдваме визията си:
Да спрем екоцида на Земята!

Сега е времето да ни помогнете. Да, можем да постигнем много и само със своята енергия и мотивация… но все пак са ни необходими средства за транспорт, наеми, материали и др. Затова ви молим да ни помогнете да осъществим тази конференция. Подкрепете ни сега с малко дарение. Станете част от исторически момент!

ДА, ще даря 5€

ДА, ще даря 10€

ДА, ще даря 20€

Вярваме в силата на хората от всички кътчета на планетата, че можем да работим заедно за свят без повече екоцид. Помогнете ни да сбъднем тази мечта!

За повече подробности за нашите събития на COP21. вижте тук https://www.endecocide.org/sagessesolidarite


 
Да спрем екоцида заедно!
Всяка ръка помага!

Copyright © 2015, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
  unsubscribe from this list