A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide in Europe
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
End Ecocide in Europe

Скъпи приятели!

Имаме страхотни новини за вас!

Продължаваме да събираме подписи под формата на петиция към Европейския парламент за закон за екоцид. Тази петиция ще бъде предадена на ЕП в края на септември 2014г.

Сега трябва само да отбележите от коя страна сте, да дадете име и мейл, без лични данни!

Ако вече сте подписали, няма нужда да го правите отново. Но моля, споделете тази новина с всичките си приятели. Нашата сила зависи от вашата подкрепа!

Бяхме поканени да станем едни от инициаторитe на Брюкселската харта,която бе публикувана на 30ти януари в Европейския парламент, и която призовава за основаването на международен съд за престъпления срещу околната среда, каквото е Екоцида. Това е следващата логическа стъпка по пътя към свят без екоцид.

Отдаваме това забележимо постижение на Вашата подкрепа! Хартата призовава за прогресивни мерки към ефективни законови санкции за щети върху околната среда.

Това включва:

  • Подкрепа и утвърждаване на идеята за Морален наказателен съд за престъпления и нарушения срещу околната среда
  • Създаване на Европейски наказателен съд за околна среда и здраве
  • Създаване на Международен наказателен съд за околна среда и здраве

Бяхме поканени да участваме благодарение на вашата подкрепа за Европейската Гражданска Инициатива, което показва, че не само професионалистите виждат нуждата от законов механизъм за опазване на околната среда, но и загрижени граждани, каквито сте вие и каквито сме ние! Можете да подкрепите хартата като подпишете тук и като прочетете повече за нея тук! Моля, поканете други организации да се присъединят, те трябва да се свържат с prisca@endecocide.org.

Хартата ще бъде предадена и на Бан Ки-мун, Генерален Секретар на ООН, през месец септември тази година.

След края на Европейската Гражданска Инициатива основния екип се събра в малкото градче Бад Брайзих, Германия, за да обсъди следващите стъпки от кампанията. През интензивната петдневна среща обобщихме постигнатото през изминалата година и формулирахме нашите ценности, визия и мисия.

Направихме стратегия и план за действие. От сега до септември месец ще се фокусираме върху петицията към Европейския парламент, за да се демонстрира продължаващото гражданско искане за закона за превенция на екоцида, както и върху Брюкселската харта, за основаване на международен съд за околната среда, в тясно сътрудничество с нашите международни партньори.

Нашата визия - "Здрава и устойчива планета, където ние, бъдещите поколения и всички живи същества живеем в хармония, в едно с природата. "

Преди 25 години е било немислимо съществуването на Международен наказателен съд, но благодарение на усилията на организациите за човешки права, това се случва. Днес Международен съд за околната среда може да изглежда като невъзможна идея, но ако продължаваме да показваме обществена подкрепа ‒ може да се осъществи! Вие имате ключова роля в това! Споделете двете петиции и поканете всички свои познати да се включат.

Имаме нужда от вашата помощ! Включете се в нашия доброволчески екип! Пишете на lucia@endecocide.eu

Нека заедно спрем екоцида! Всяка помощ е от значение!

Copyright © 2013, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.org
 unsubscribe from this list