A message from the European Citizen's Initiative to End Ecocide on Earth
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser or choose a different language.

Recent news from End Ecocide

Razprava in zaslišanje o peticiji Ustavimo ekocid v evropskem parlamentu 26. februarja

Pobuda Ustavimo ekocid vas z velikim zadovoljstvom vabi, da se udeležite zaslišanja naše peticije, ki bo 26. februarja ob 16h, v evropskem parlamentu.

Končno je prišel dan, ko je prišla naša peticija Ustavimo ekocid na zemlji na spored razprav v evropskem parlamentu. Več kot 182,000 evropskih državljanov je do sedaj podprlo peticijo s svojim podpisom. Še vedno pa lahko oddate svoj glas tudi vi Dostop do peticije.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na tem zgodovinskem dogodku, v kolikor pa to ni mogoče Vas prosimo, da razširite besedo o naši peticiji s tem, da pošljete to vabilo naokoli. Izredno pomembno je, da pokažemo našim predstavnikom, da nam ,evropskim državljanom, ni vseeno za ta planet in da želimo ustaviti ekocid! Tudi, če se osebno ne morete udeležiti razprave v Bruslju, nam lahko še vedno pomagate s tem, da kontaktirate evropske poslance, jih povabite na razpravo in pozovete, da podprejo našo pobudo. (V kolikor bi radi izvedeli več, ali se aktivno udeležili razprave, naj kontaktirajo Prisco, predstavnico pobude: prisca@endecocide.eu)

Naša pobuda bo prva med evropskimi državljanskimi pobudami (ECI), ki bo kljub temu, da ni zbrala zahtevanih 1 milijon podpisov, vseeno na seznamu razprav v parlamentu. Pred razpravo bo v zgodnjejših urah potekala tudi razprava o pravnem vidiku samega poteka evropskih državljanskih pobud, h kateri je bila povabljena tudi pobudnica naše pobude Ustavimo ekocid, Prisca Merz. (you can read our contribution to "An ECI that works" to learn more about the challenges we faced).

Toplo ste vabljeni na oba dogodka, ki sta odprta za javnost, potrebna je le predhodna registracija, zaradi vstopa v parlament.

Splošna razprava o samem mehanizmu ECI: Četrtek, 26. februar, 9:00 – 12:30: Spored

Zaslišanje peticije Ustavimo ekocid: Četrtek, 26. februar, 16:00-16:45, v evropskem parlamentu v Bruslju

Na kratko o naši pobudi: Pozivamo evropski parlament, da sprejme zakon o ekocidu ter s tem, prepreči in prepove ekocid, obširno uničenje, poškodovanje ali izgubo ekosistemov. Evropska unija ima moč, da sprejme zakonodajo, ki bi veljala v naslednjih primerih:

 • na območju EU
 • če bi bil povzročitelj državljan EU ali
 • če bi ekocid povzročilo evropsko podjetje, četudi izven meja EU
 • pri uvozu dobrin in storitev, katerih posledica bi bil ekocid
 • financiranje aktivnosti, ki povzročajo ekocid s strani evropskih bank in drugih finančnih institucij, ne glede na to, kje se se te aktivnost izvajajo
 • Zakon o ekocidu deluje in je bil že tema razprav skozi desetletja. Vse kar potrebujemo je politična volja! Pokažite svojo podporo s tem, da se udeležite razprave v parlamentu.

  Za registracijo prosimo pošljite naslednje informacije na ta naslov cases@endecocide.eu najkasneje do 23. Feburarja: Ime in organizacija. Če potrebujete identifikacijsko izkaznico, za vstop v parlament, prosimo, če posredujete tudi datum rojstva ter narodnost, številko osebnega dokumenta (potni list, vozniško dovoljenje, osebna izkaznica…) katerega boste morali pokazati ob dvigu identifikacijske kartice na vhodu v parlamentarno zgradbo ob prihodu.

  Veselimo se snidenja z vami

  Ekipa pobude Ustavimo ekocid


   
  Let’s End Ecocide together!
  Every hand helps!

  Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
  You have received this email after registering your interest
  in supporting us at www.endecocide.eu
   unsubscribe from this list