A message from the Citizen's Initiative End Ecocide on Earth
Is deze email niet leesbaar?
Bekijk hem in je browser or choose a different language.

Het laatste nieuws van End Ecocide

End Ecocide petitie zal 26 februari door het Europees Parlement behandeld worden

End Ecocide is verheugd om je uit te nodigen voor de hoorzitting waar onze petitie behandeld wordt in het Europees Parlement. Deze zal op 26 februari om 16.00 uur plaatsvinden.

Eindelijk is de dag aangebroken en zal het Europees Parlement vergaderen over onze petitie om ecocide in Europa te beëindigen. Meer dan 182.000 burgers hebben tot dusverre onze petitie ondertekend en het is nog steeds mogelijk om je handtekening te zetten.

Bezoek samen met ons deze hoorzitting en mocht je verhinderd zijn, verspreid dan alsjeblieft deze uitnodiging. We moeten onze vertegenwoordigers laten zien dat wij, de burgers, het belangrijk vinden dat ecocide beëindigd wordt! Zelfs als je niet naar Brussel kan komen, kan je ons helpen door contact op te nemen met je Europarlementariërs om hen uit te nodigen voor deze bijeenkomst en door hen te vragen of ze onze voorstellen willen steunen (voel je vrij om Prisca’s contactgegevens bij te voegen als ze dit eerst met ons willen bespreken: prisca@endecocide.eu).

We zullen het eerste Europese burgerinitiatief (EBI) zijn die geen 1 miljoen handtekeningen heeft behaald maar wel wordt besproken in het Parlement. Eerder op de dag zal er een vergadering zijn over de beoordeling van de wetgeving rondom de EBI waarvoor Prisca Metz, initiatiefneemster van het EBI om ecocide te beëindigen, ook uitgenodigd is om onze opvattingen te delen (je kan onze bijdrage aan “Een EBI die werkt” hier lezen als je meer wil weten over de uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden; het bestand is in het Engels).

We willen je graag voor beide publieke hoorzittingen uitnodigen (registratie is wel nodig om toegang te krijgen tot het Parlement).

De hoorzitting over de EBI in het algemeen: donderdag 26 februari, 9:00 – 12.30. De agenda is hier te vinden.

De hoorzitting over End Ecocide: donderdag 26 februari, 16:00 – 16.45, in het Europees Parlement in Brussel.

We roepen allen van het Europees Parlement op tot het verbieden en voorkomen van ecocide; het toebrengen van grote schade aan of de vernietiging van ecosystemen. De EU is bij machte om wetgeving aan te nemen die in 5 gevallen van toepassing zal zijn:

  • binnen het territorium van de EU, of
  • gepleegd door Europese burgers, of
  • gepleegd door Europese bedrijven, zelfs wanneer dit plaats heeft gevonden buiten Europa, of
  • de import van goederen of services naar de EU die een resultaat zijn van activiteiten die ecocide veroorzaakt hebben, of
  • de financiering van activiteiten die leiden tot ecocide door Europese banken of andere financiële instituten, waarbij het niet uit maakt waar deze activiteiten plaatsvinden.

De wetgeving tegen ecocide werkt en wordt al decennia bediscussieerd. Het enige wat we nodig hebben is politieke wil! Laat je steun zien door bij de hoorzitting aanwezig te zijn.

Om te registreren, stuur dan uiterlijk 23 februari de volgende informatie naar cases@endecocide.eu: naam en organisatie. Als je ook een badge nodig hebt om toegang te krijgen tot het Parlement, stuur dan tevens je geboortedatum en nationaliteit naar ons toe, evenals het nummer van je identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart, etc.). Deze zal gevraagd worden wanneer je je toegangsbadge tot de gebouwen van de Europees Parlement komt ophalen.

We kijken er naar uit om je welkom te heten!

Je End Ecocide team


 
Laat ons samen een einde maken aan Ecocide!
Alle hulp is welkom!

Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
You have received this email after registering your interest
in supporting us at www.endecocide.eu
 unsubscribe from this list