Съобщение от гражданската инициатива 'Да спрем екоцида на Земята'
Писмото не се показва правилно?
Вижте го в браузъра си or choose a different language.

Новини от "Да спрем екоцида"

Петицията на “Да спрем екоцида” ще се обсъди в Европейския парламент на 26-ти февруари

“Да спрем екоцида” с радост ви кани на изслушването на нашата петиция в Европейския парламент на 26-ти февруари от 16:00 часа.

След дълго очакване, дойде деня, в който нашата петиция Да спрем Екоцида в Европа ще бъде обсъдена от Европейския парламент. Подкрепена от повече от 180 000 граждани досега, петицията все още е отворена за подписване.

Каним ви да се присъедините към нас за това събитие и дори да не можете да присъствате, да разпространите тази покана. Нека покажем на нашите представители, че ние гражданите искаме закон срещу екоцида! Дори и да не успеете да бъдете с нас в Брюксел, можете да помогнете като се свържете със своя депутат в ЕП с покана за тази среща и молба да подкрепят предложението ни (при нужда от повече информация, чувствайте се свободни да пишете на Приска, инициатор на Да спрем Екоцида prisca@endecocide.eu).

Ние ще бъдем първата Европейска гражданска инициатива (ЕГИ), която не успя да събере нужните 1 милион подписа, но все пак ще се разгледа в Европейския парламент. По-рано през същия ден ще има дискусия за преразглеждане на законодотелството за ЕГИ, на която Приска Мерц е поканена като инициатор на ЕГИ “Да спрем екоцида” да представи нашите виждания (тук можете да прочетете нашите допълнения към проекта “Работеща ЕГИ” и да разберете повече за предизвикателствата, с които се сблъскахме).

Добре дошли сте да се присъедините и към двете изслушвания, които са отворени за обществеността (необходима е регистрация, за да се осигури достъп до парламента). Изглушване за Европейските граждански инициативи като цяло: 26-ти февруари (вторник), от 9:00 до 12:30 часа Цялата програма е налична тук.

Изслушване на “Да спрем екоцида”: Hearing on End Ecocide: 26-ти февруари (вторник), от 16:00 до 16:45 часа в сградата на Европейския парламент в Брюксел.

Конкретното ни искане към Европейския парламент е да забрани и предотврати екоцида, мащабните щети или унищожаване на екосистеми. В правомощията на Европейския съюз е да въведе законодателство, което да е приложимо в пет случая:

 • на територията на ЕС;
 • когато граждани на ЕС са извършители;
 • когато компании от ЕС са извършители, дори извън територията на Европа;
 • при внос в ЕС на стоки и услуги, заради които е причиняван екоцид;
 • при финансиране от европейски банки или други финансови институции на ЕС на дейности, причиняващи екоцид, без значение къде се извършват тези дейности
 • Законът за екоцида е работещ и е обект на дискусия от десетилетия. Всичко, което ни остава, е политическа воля! Покажете подкрепата си, като присъствате на изслушването.

  За да се регистрирате, моля изпратете най-късно до 23-ти февруари на cases@endecocide.eu следната информация: име и организация. Ако нямате бадж за достъп до сградите на Европейския парламент, моля добавете и своята дата на раждане, националност, както и номер на документа за самоличност (паспорт, шофьорска книжка, лична карта или др.), който ще покажете за получаване на баджа за достъп при пристигането си.

  Очакваме да ви посрещнем!

  Вашият екип на “Да спрем екоцида”


   
  Да спрем екоцида заедно!
  Всяка ръка помага!

  Copyright © 2014, www.endecocide.org, All rights reserved.
  You have received this email after registering your interest
  in supporting us at www.endecocide.eu
   unsubscribe from this list